Gå til sidens hovedinnhold

SV og Høyre best i klassen

Sv og Høyre er i to forskjellige kåringer kåret til årets valgkampvinnere. KrF er årets versting på begge kåringene.

Kampanje har kåret SV og partiets leder Kristin Halvorsen til valgkampvinner. Kristin Halvorsen får ros for sin håndtering av kritikken rundt partiets skoledebatt.

- SV får førsteprisen, ikke minst på grunn av Kristin Halvorsen. Hun knudret det litt i skoledebatten, men innrømmet å ha tatt for mye Møllers Tran. Den tranflaska må ha virket godt for resten av valgkampen, sa ansvarlig redaktør Hans Hjellemo da han delte ut prisen.

- Trenger krisehjelp
Frp fikk andreplass, Høyre tredjeplass, Sp fjerdeplass, Ap femteplass, Venstre sjetteplass og KrF jumbpoplass.

- KrF er verstingten. Partiet trenger åpenbart krise hjelp. De har ikke lyktes i å få sine hovedsaker, omsorg og familie fram, sa Hjellemo.

KrF kommer sist også på Geelmuyden.Kieses valgkamp-kåring.

– Kristelig Folkeparti har hatt et formidabelt utgangspunkt ved at de eier statsministerstolen, men partiet har likevel gjort en usedvanlig dårlig kommunikasjonsmessig innsats, sier seniorrådgiver Gunnar Mathisen i kommunikasjonsrådgivnings-selskapet til NTB.

Høyre på topp
Høyre vinner førsteprisen på grunn av partiets brede persongalleri.

– Før valgkampen var Høyres største problem at partiet mangler en sterk lederfigur. Det har Høyre løst ved å profilere et bredt spekter av personligheter, mener Mathisen og viser til kommunalminister Erna Solberg, finansminister Per-Kristian Foss, partileder Jan Petersen, Oslos byrådsleder Erling Lae og ordførerkandidat Herman Friele i Bergen.

Ap kommer på andreplass, Frp på tredjeplass og SV på fjerdeplass.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året