RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV vil forby sexkjøp

Sist oppdatert:
SVs landsmøte har gått imot Kristin Halvorsen og vedtatt at kjøp av sex må bli forbudt.

GARDERMOEN (Nettavisen): SV-lederen ble nedstemt på partiets landsmøte på Gardermoen lørdag. Forslaget ble vedtatt ved ett knapt flertall. Nedstemt ble også den prostituerte kvinnen og SV-medlemmet som fulgte saken på SV-landsmøte.

Det er Hordaland SV og Sosialistisk Ungdom (SU) som fremmet forslaget om kriminalisering av sexkjøp. Diskusjonen om å forby kjøp av sex har vært intenst på landsmøtet, og uenigheten har gått på tvers helt opp til ledelsen i partiet. Kristin Halvorsen har vært imot forslaget, mens nestleder Audun Lysbakken har gått inn for å forby sexkjøp.

Les også: Slåss om horekunder

Kan bli forbudt
Ved vedtaket er Norge kommet et langt skritt nærmere et forbud av sexkjøp. SVs regjeringskollega Sp vil kriminalisere horekunder, og Ap skal diskutere saken på sitt landsmøte i april. Det er Oslo Ap og Hordaland Ap som har lagt inn forslag om det kontroversielle temaet.

- Dette er en diskusjon på flere landsmøter. Hvis alle regjeringspartiene har gjør samme type vedtak, må vi sette oss ned og se på saken, sier SV-leder Kristin Halvorsen til Nettavisen.

- Mer utsatt
- SV-lederen er synlig skuffet over vedtaket.

- Jeg hadde ventet meg at resultatet ville bli slik, men jeg er redd for at de prostituerte vil bli mer utsatt ved at trafikken går under bakken og i skjul. Det kan være lett å gjøre et vedtak, og så ikke tenke at en ikke behøver gjøre noe mer. Derfor er jeg glad for at landsmøtet også vedtok en rekke tiltak mot prostitusjon, sier hun.

Halvorsen synes det er spesielt viktig at politiet tar på alvor anmeldelser fra prostituerte, og overvåker steder der det skjer prostitusjon.

- Frykter stigmatisering
Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen fra Vestfold ble også stemt ned. Hun har engasjert seg sterkt imot et forbud.

- Jeg frykter at prostituerte kan bli ytterligere stigmatisert og at prostitusjonen blir usynlig ved at den forsvinner bort fra gatene, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere