*Nettavisen* Nyheter.

SV vil ha svar på kjempesprekk i Nordsjøen

 

Olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg må svare på spørsmål om kjempesprekken på Martin Linge-feltet i Nordsjøen, krever SV. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Olje- og energiministeren må foreta en bred gjennomgang av lønnsomheten på norsk sokkel, sett i lys av kjempesprekken på Martin Linge-feltet, krever SV.

Den sterkt forsinkede utbyggingen av Martin Linge-feltet i Nordsjøen ligger an til å bli hele 85 prosent dyrere enn planlagt og vil koste over 56 milliarder kroner.

Nå må olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) komme på banen, krever SVs Lars Haltbrekken, som mandag oversendte flere spørsmål til statsråden.

– Hvilke tiltak har ministeren iverksatt for å få kostnadene under kontroll, og hvilken oljepris er nødvendig for at staten skal gå i pluss ved Martin Linge-utbyggingen? spør Haltbrekken.

Han viser til at oljeprisen ifølge operatøren må ligge på minst 59 dollar fatet for at feltet skal bli lønnsomt.

– Vil statsråden, i lys av den gigantiske kostnadssprekken ved Martin Linge-utbyggingen, ta initiativ til en bredere gjennomgang av lønnsomheten på norsk sokkel i årene framover? spør Haltbrekken videre.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.