RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SV vil skrote «hysj-komité»

Bård Vegar Solhjell (SV) mener hemmeligholdet fører til at offentligheten ikke får tilgang før statsråden kaller inn til pressekonferanse og legger fram det alle er blitt enige om.
Bård Vegar Solhjell (SV) mener hemmeligholdet fører til at offentligheten ikke får tilgang før statsråden kaller inn til pressekonferanse og legger fram det alle er blitt enige om. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
SVs Bård Vegar Solhjell vil ha en åpen debatt også når det gjelder ømtålige utenriks- og sikkerhetsspørsmål. Løsningen er å legge ned den utvidede utenrikskomiteen på Stortinget, mener han.

– Den trengs ikke lenger. Den hindrer åpenhet, sier Solhjell til Klassekampen.

Han mener det er flere grunner til å skrote komiteen.

– Først og fremst hemmer den åpenhet og debatt i helt sentrale saker, som Norges militære innsats i utlandet. At man unndrar åpenhet om mange av de største og viktigste sakene, betyr at partiene slipper å begrunne sine syn i åpent lende før de har oppnådd konsensus, sier han.

Solhjell mener hemmeligholdet fører til at offentligheten ikke får tilgang før statsråden kaller inn til pressekonferanse og legger fram det alle er blitt enige om.

– De ulike posisjonene blir ikke kjent – man kringkaster bare beslutningene. Dermed blir det mindre debatt og mindre journalistikk om viktige spørsmål, mener Solhjell som selv sitter komiteen han nå vil avvikle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere