*Nettavisen* Nyheter.

Svært varierende sykehuskvalitet i Norge

En kvalitetsvurdering, som offentliggjøres av Helseminister Dagfinn Høybråten, viser at det er dramatiske forskjeller på norske sykehus. Spesielt sykehusinfeksjoner og bruk av tvang viser hvor stor ulikhet det er mellom sykehusene.

07.09.03 10:00

Norges første kvalitetsvurdering av sykehusene offentliggjøres mandag morgen av helseminister Dagfinn Høybråten (KrF), skriver Aftenposten.

Da kan du selv gå inn på nettet og sjekke ut hvilket sykehus blir vurdert som det beste. Du kan blant annet finne ut hvordan sykehusene ligger an når det gjelder sykehusinfeksjoner, bruk av tvang og hvor lenge du må vente på å bli operert, melder NTB.

Bruk av tvang varierer ifølge vurderingen sterkt. Enkelte sykehus bruker 86 prosent tvang, mens andre bruker kun 1 prosent. Det er videre de minste sykehusene som har høyest forekomst av sykehusinfeksjoner.

- Forskjellene er såpass store at det indikerer at smittevern og hygiene ikke er godt nok ivaretatt ved en del sykehus, sier avdelingsoverlege Bjørg Marit Andersen ved Ullevål universitetssykehus til Aftenposten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.