RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svak oppfølging av kriminelle

Sist oppdatert:
Politikernes vilje til å rydde opp i dagens kriminalomsorg er svak, puslete, ullen og mislykket, mener fire norske forskere.

De har studert stortingsmelding 27 om opplæring i kriminalomsorgen, som ble presentert av utdannings-og forskningsminister Kristin Clemet i april i år.

- Regjeringen tar ikke konsekvensen av den forskningen de selv har bestilt, spesielt oppfølging etter soning. Det er svært skuffende, sier professor Terje Manger ved Universitetet i Bergen til Aftenposten.

Forskerne mener det er for sterk fokus på utdanning under soning og for lite vekt på å lære innsatte å mestre livet sitt, og gi dem tro på at de faktisk kan klare seg selv.

Forskningen viser også at samarbeidet mellom andre offentlige etater er elendig og at ansvarsfordelingen er uklar. Stortingsmeldingen foreslår heller ingen konkrete tiltak for å bøte på dette, som hjelp til å skaffe skikkelig bolig, jobb eller skolegang, og tilbud om avrusning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere