Gå til sidens hovedinnhold

Svanhild Jensen får en ny sjanse

Svanhild Jensen (24) har mulighet til å få tilbake omsorgen for de to døtrene sine når Hålogaland lagmannsrett til uken skal behandle saken.

- Jeg er klar til å gå i retten og kjempe for å få ungene hjem igjen. Denne gangen har jeg en god advokat og to sakkyndige som støtter meg, sier Svanhild Jensen til NTB.

Landskjent

Svanhild Jensen ble landskjent da det kom fram at en test som blant annet måler IQ var med i grunnlaget da fylkesnemnda vedtok å frata henne omsorgen for barna.

I vår stadfestet Nord-Troms tingrett vedtaket om at Jensens to døtre, som nå er halvannet og tre år gamle, skal omplasseres i fosterhjem. Siden april i år har hun møtt dem seks ganger.

Svanhild Jensens advokat understreker at forholdene rundt Svanhild Jensen er helt forskjellige i dag enn da saken først ble ført inn for fylkesnemnda.

- Feil fremstilling

Kvænangen kommunes advokat, Ulf E. Hansen, mener at saken er blitt presentert på en helt feil måte.

- Men dette har vært et mediemessig problem. Verken barneverntjenesten, kommunen eller noen andre tar omsorgen fra en mor på grunn av en IQ-test. Svanhild Jensen ble vurdert ut fra en konkret vurdering av hennes totale omsorgsevne, sier Hansen til NTB.

Hålogaland lagmannsrett har besluttet at saken skal gå for lukkede dører.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre