RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svanhild slåss på to fronter

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Svanhild Jensen slåss tirsdag i retten mot påstander om at hun i tillegg til lav IQ også har et rotete kjærlighetsliv.

Ifølge Dagbladet ble det lite snakk om IQ-testen under innledningen i ankesaken i Nord-Hålogaland lagmannsrett mandag.

Mer om menn enn IQ
Kvænangen kommunes advokat, prosessfullmektig Ulf Hansen, står fast ved at Svanhild Jensen ikke bør få tilbake omsorgsretten over barna, men argumentene dreide seg mer om tobarnsmorens menn enn hennes intelligens, skriver avisen.

Tirsdag er det Jensen selv som skal forklare seg i retten.

- Spørsmålene rundt Jensens to samboerforhold kommer nok til å komme opp i dag også, men dette har ikke noe med hennes omsorgsevne å gjøre, hevder Jensens advokat, Anette Lilleengen, overfor TV 2 Nettavisen.

- Svært spent
- I dag er det Svanhild som skal i ilden. Da får hun selv mulighet til å forklare at hun fullt ut er i stand til å ta vare på barna sine. Hun er svært spent og nervøs. Denne uka avgjør tross alt hva som skjer med døtrene hennes, sier Lilleengen.

Siden barnevernet hentet barna 2. april i år, har ikke Svanhild Jensen hatt samværsrett med døtrene på halvannet og tre år. Barnevernet i Kvænangen kommune, fylkesnemnda og tingretten viser til at Svanhild ved en test hadde for lav IQ til å sikre døtrenes helse og utvikling.

Ferdig fredag
Svanhild Jensens advokat Anette Lilleengen gikk mandag kraftig i rette med de to sakkyndige som har vurdert den 24 år gamle tobarnsmoren.

Ankesaken vil pågå til fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere