Svarer du nå, Toska?

Foto: Arne Lutro / Nettavisen

I tingretten nektet David Toska å svare på over 150 spørsmål. Det blir ikke færre spørsmål denne gangen.

04.10.06 11:48

Les også:- Jeg er ikke med i en liga

STAVANGER (Nettavisen): Mye tyder på at at David Toska starter sin forklaring i Gulating lagmannsrett onsdag. Han står nå overfor en helt annen utfordring enn i tingretten.

Tilståelsene har stått i kø siden tingretten og flere av Toskas medtiltalte utfordrer han nå på «sannheten». Spørsmålet er nå hva den ivrige sjakkspilleren akter å gjøre. Endrer han sin opprinnelige forklaring, eller står han på sitt? Uansett vil enten han eller hans medtiltalte bli beskyldt for løgn.

Toska ble dømt til 19 års fengsel i tingretten og unnslapp dermed forvaring.

Les mer om Toskas dilemma her:Ødelegger for Toska

Størst spenning knyttes det til hvorvidt David Toska vil bekrefte det minst tre av hans medtiltalte har fortalt, at Toska skal ha fått detaljert informasjon om Nokas fra en innsidemann i forkant av ranet. Lars-Erik Andersen, Dan Pettersen og Kjell Alrich Schumann har alle fortalt om en innsidemann. Tirsdag sa også Metkel Betew følgende:

- Han (David Toska, red.anm.) sa han hadde informasjon om at det var et enkelt vindu. Men oppi mitt hode, så var jeg litt betenkt.

- Tilfeldig
Toska har selv fortalt at han flyttet til Stavanger for å slippe unna politiet. Valg av by var tilfeldig, ifølge Toska. Og det var nærmest ved en tilfeldighet at han kom over Nokas. Planleggingen av ranet stod han for selv.

Schumann hevder derimot at det var detaljert Nokas-informasjon fra en kilde på innsiden som gjorde at Toska flyttet til Stavanger.

Denne uken er det kun tre rettsdager i lagmannsretten på grunn av høstferien. Onsdag formiddag fortsatte Ikmet Kodzadziku sin forklaring. Etter han gjenstår det kun den selvutnevnte hovedmannen David Toska.

Diskusjon om Toska
Det gjenstår imidlertid å se om lagdommer Daniel Lunde velger å starte med Toska onsdag, eller vente til mandag for at juryen skal få hele sammenhengen i ett strekk. Det ble en diskusjon om hvorvidt Toska skulle begynne onsdag, hvorpå Toskas forsvarer, Øystein Storrvik, ba om at hans klient skulle få begynne i dag.

- Det er kommet frem så mye nytt siden tingrettsbehandlingen at min klient har mye å svare på. Dermed kan det bli knapt med tid neste uke dersom vi venter til mandag. Tre dager kan bli knapt, sa Storrvik i retten.

Lagdommer Lunde svarte at dette var greit.

Nettavisen følger Nokas-saken fra Stavanger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag