RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveisere mest syke

Sist oppdatert:
85.000 ansatte i verksted og mekanisk industri er i kontakt med stoffer som kan gi varige helseskader - primært hud- og luftveisplager.

Sveisere har blant annet større risiko for å utvikle kronisk lungesykdom, heter det i en pressemelding fra Arbeidstilsynet.

Tilsynet mener det er urovekkende at en av tre arbeidstakerne ikke har fått opplæring om hvilken helsefare de utsetter seg for.

- Folk jobber i årevis i svært forurenset luft og blir syke, mens en tredel av virksomhetene gjør svært lite med situasjonen. Det blir ikke gitt opplæring og ventilasjon mangler, sier seniorinspektør Ingvill Hornkjøl.

Mangelfull opplæring fører til at arbeidstakerne ikke vet hvilken risiko de utsetter seg for når de på jobb puster inn kjemikalier og sveiserøyk. Mange tar derfor ikke nødvendige forholdsregler for å beskytte seg ved å bruke punktavsug og nødvendig åndedrettsvern - selv om sveiserøyken er helsefarlig.

Arbeidstilsynet har de siste månedene kontrollert 689 verksteder og mekaniske bedrifter. 75 prosent av bedriftene har fått reaksjoner/pålegg om å bedre arbeids miljøet, til sammen 2.118 reaksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere