RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svelget 1 kg kokain - var i livsfare

Sist oppdatert:
I all hast ble narkotikasmugleren (38) fraktet til sykehus etter å ha svelget 121 kapsler med kokain.

(iOslo.no) Det var lørdag den 20. oktober i fjor at den 38 år gamle tysk-tyrkeren ankom Norge med fergen M/S Color Festival, ifølge en nylig avsagt dom i Oslo tingrett. Mannen kjørte i land på «grønn sone», men tollerne ante ugler i mosen.

De stoppet mannen, og under kroppsvisitering av mannen fant de 58 plastkapsler som alle var fire centimeter lange og 1,5 centimeter brede, alle inneholdende kokain. Ved nærmere undersøkelser av mannen oppdaget også tollerne et stort antall kapsler i mannens kropp.

Fare for livet
Tollerne skjønte at tilstanden var alvorlig for mannen, og fikk ham fraktet til Ullevål universitetssykehus. Ifølge dommen var det «ellers fare for hans liv eller at han kunne bli alvorlig skadet.» På sykehuset kom det ytterligere 63 kapsler med kokain ut av 38-åringen. Til sammen veide stoffet 1055 gram.

I Oslo tingrett sa mannen at «i nøden spiser fanden fluer». Han var i en vanskelig økonomisk situasjon, og han skulle få 2000 Euro (rundt 16.000 kroner), og ytterligere 500 Euro hvis smuglingen var vellykket.

Ifølge hans egen forklaring trodde han det var marihuana han smuglet, og han mente at marihuana ikke var helsefarlig.

Følte seg dårlig
Mannen innrømmet i retten at han underveis på turen følte seg veldig dårlig. De 58 kapslene hadde kommet ut på veien til Norge.

Helt siden han ble tatt i oktober i fjor har 38-åringen sittet i varetekt. Oslo tingrett mente at passende straff var to og et halvt år.

Retten mente det var skjerpende at det var snakk om smugling av et farlig stoff. I formildende retning la retten vekt på at mannen var en kurér, angivelig som en del av et større nettverk.

Mannen anket dommen på stedet.

Les flere saker fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere