*Nettavisen* Nyheter.

Sven O. håper på audiens

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Morfar Sven O. Høiby reiste onsdag ettermiddag til Oslo med lønnlig håp om å treffe Mette-Marit og den nye tronarvingen.

21.01.04 16:17

- Om jeg regner med å besøke dem? La meg si, jeg håper det. Jeg tror det er en liten glipe, og håper å treffe dem i kveld eller i morgen, sier en håpefull Sven O. Høiby til TV 2 Nettavisen.

Ved 14-tiden hadde han ennå ikke hørt fra verken Mette-Marit eller Haakon.

- Jeg har bedt ham ringe. Jeg vil gjerne gratulere ham personlig, og håper han ringer i løpet av kvelden, sier Høiby.

Det er en kjent sak at datteren ikke har snakket direkte med sin far på lange tider.

Dåpen
Hvis han ikke får besøke dem hjemme, håper Høiby å bli invitert til barnedåpen.

- Haakon har forsikret meg om at jeg får komme. Det gjenstår å se om løftet fortsatt holder, sier Høiby til Fædrelandsvennen.

Han foreslår Ingrid og Ingeborg som navn til den nye tronarvingen.

- Min mor het Ingrid, men jeg melder egentlig pass i den diskusjonen, sier Høiby.

Tok seg en pils
Det var en sekretær på Slottet som tidlig onsdag morgen sa at han kunne vente seg et barnebarn.

- Sekretær Gry Mølleskog ringte like etter klokken 04. Da var det bare å komme seg i klærne og finne kaffe og et glass pils og vente, forklarer Høiby, og ler av sin egen kommentar:

- Jeg kan jo ikke forandre imaget mitt, vet du.

Han er litt sliten etter at han returnerte fra Oslo tirsdag, og sier han ikke har rukket å skifte før han nå må tilbake til Oslo.

På fjernsyn
- Jeg reiser egentlig til Oslo fordi jeg skal være med i et TV 2-program med Pål T. Jørgensen torsdag, men selvsagt håper jeg å treffe Mette-Marit og det nye barnet også, sier Høiby.

Han forteller at han ikke deltok i fødselen til kronprinsessen da Mette-Marit ble født 19. august 1973.

- Hun kom før termin. Jeg seilte regatta på fjorden den søndagen med mine to sønner. Jeg luktet lunta da vi kom hjem til tomt hus, og vi kom oss raskt ned til St. Josefs klinikk. Men den gangen kom vi jo ikke lenger enn til dørterskelen, sier Høiby.

Kjønnet betyr lite
Like før pressen ble orientert, ringte Gry Mølleskog, sjef for kronprinsparets stab, og fortalte om en vellykket fødsel.

- Det viktigste for meg var at barnet var velskapt og at moren har det fint. Kjønnet betyr ikke så mye. Men jeg hadde egentlig ventet en gutt, siden jeg har seks jenter og tre gutter fra før som barnebarn, sier Høiby.

Håper å bli kjent med henne
Sven O. Høiby kommenterer selv at alle hans uttalelser om det anstrengte forholdet til datteren kanskje vil hindre kontakt med det nye barnebarnet.

- Selvfølgelig betyr det noe at hun er tronarving, men det kommer ikke til å forandre mitt liv. Når hun en gang blir dronning, er jeg ute av verden.

- Jeg håper å bli kjent med henne. Men denne isfronten som pressen har vært så opptatt av, er mindre enn dere tror. Jeg har en liten følelse av at det er en liten åpning, sier Høiby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.