*Nettavisen* Nyheter.

Svensk minister hudfletter Hareide

Den svenske regjeringen er i harnisk over at miljøvernminister Knut Arild Hareide (KrF) ikke stoppet ulvejakten i forrige uke.

25.01.05 16:43

- Det finnes ikke ett eneste EU-land som er villig til å akseptere Norges rovviltpolitikk, slår Sveriges miljøminister Lena Sommestad fast.

Sist onsdag ringte den svenske miljøministeren Lena Sommestad personlig miljøvernminister Knut Arild Hareide for å få norske myndigheter til å besinne seg i ulvejakten, skriver Nationen.

Hun ble skuffet. Jakten fortsatte som før, og endte med utilsiktet felling av ledertispa i Gråfjellsflokken. Nå leverer den svenske regjeringen en skriftlig protest til Miljøverndepartementet.

Krever flere ynglinger
Svenske myndigheter og forskere er svært bekymret for den lave genetiske variasjonen i den skandinaviske ulvestammen. På sikt er å målsettingen å komme opp i 20 årlige ynglinger, men den svenske ulvestammen teller fortsatt ikke mer enn 80 dyr. Når Norge ødelegger to av tre familiegrupper på en vinter betyr det at svenskene i praksis ikke tør ta ut egne skadedyr.

Sommestad mener Norge skyver ansvaret for en felles og truet ulvestamme over på Sverige.

Vil granske Norge
Det svenske Miljødepartementet vurderer i disse dager å starte en utredning av hvilke biologiske konsekvenser norsk ulvepolitikk har for den skandinaviske stammen.

HTML EMBED
Bør Norge stanse ulvejakten?
Ja, la ulven leve
Nei, ulven truer mennesker
Bryr meg ikke

Se resultat

Sommestad krever flere ynglinger og vil ha en svensk-norsk ulveunion.

TV 2 Nettavisen venter på kommentar fra Knut Arild Hareide på kritikken fra den svenske regjeringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag