*Nettavisen* Nyheter.

Svensk politi: - Det føles ynkelig å skulle beklage til Lisas familie

LETEAKSJON: Flere tusen engasjerte seg i leteaksjonen etter ungjenta. Foto: NTB Scanpix

Politiets Facebook-melding går som en farsott i sosiale medier.

14.06.15 17:11

(NETTAVISEN): «Hele Sverige har stoppet opp», skriver det svenske politiet på sin Facebook-side om Lisa-drapet.

Natt til lørdag ble den savnede 17-åringen funnet død. To menn i 30-årene er pågrepet og mistenkt for drap, og en tredje kvinne er pågrepet, siktet for å ha bidratt til å skjule en kriminell handling.

Nå deler politiet et brev som ryster hele det svenske folket, om hvordan også garvede politifolk blir berørt av det som har skjedd.

Vil gjøre mer

«En stor veltrent mann med politi skrevet på ryggen sitter skjelvende og gråter bak et uthus. En hvitblek tekniker stirrer tomt ut i intet og en hundefører har begravd sitt ansikt i hundens pels. Plassen er Kinnekulle og for en stund siden kom beskjeden om Lisa.». Slik begynner brevet fra politiet i Sverige.

«Å beklage sorgen til Lisas nærmeste og kjente føles ynkelig i en slik sammenheng. Man ønsker at man kunne gjøre noe mer», står det.

Politiet skriver videre at hele Sverige deler sorgen med Lisas nærmeste, og at engasjementet har vært enormt. Flere tusen bidro i leteaksjonen etter 17-åringen i dagene før hun ble funnet drept.

Engasjement

Nå viser flere tusen mennesker medfølelse på Facebook. Flere skriver at de gråter, og innlegget til det svenske politiet har allerede blitt delt over 10 000 ganger.

«Alle har stått sammen, og alle blir berørt og lamslått av denne hendelsen, men et sted i alt dette forferdelige finnes det litt varme. Alt dette engasjementet som folk har vist. Alle de tusenvis av frivillige som var ute og lette og som brydde seg. Alle som har tilbudt sin hjelp».

Flaggstanga hos politiet står nå på halv stang i Lisas hjemby, Skøvde, på lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag