RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske døde etter 600 meters fall fra helikopter

Bergen (NTB): Den 37 år gamle pasienten som døde etter å ha falt 600 meter fra et helikopter som hentet ham fra Troll A-plattformen i Nordsjøen onsdag, var svensk.

– Det er en 37-årig svensk statsborger som jobber for et selskap på Troll A-plattformen. De pårørende er informert, og hans familie i Nord-Sverige har fått beskjed gjennom lokale politimyndigheter, sier politioverbetjent Thomas Sørensen i Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt til den svenske avisen Aftonbladet.

Det var like før klokken 8 onsdag morgen at mannen ble syk og hentet av et helikopter på plattformen. Klokken 8.45, da helikopteret bare var noen få kilometer fra land, klarte mannen å ta seg ut fra helikopteret da det var 600 meter over vannet. En redningsaksjon ble iverksatt, og mannen ble funnet død en time senere.

– Meldingen vi fikk var at passasjeren hadde tatt seg ut via en av nødutgangene mens helikopteret var i luften, sier Sørensen til Bergens Tidende.

Politiet etterforsker nå omstendighetene rundt dødsfallet. Saken etterforskes formelt som et mistenkelig dødsfall, og den avdøde skal obduseres.

– Vi må kunne utelukke at det har skjedd noe kriminelt før vi avslutter etterforskningen, sier Sørensen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere