RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske dømt for metanol-dødsfall

Sist oppdatert:
Kvinnen døde da hun drakk spriten. Men det var ikke henne svensken solgte metanolen til.

Mandag falt en ny dom i kjølvannet av Fallo-saken. En svensk mann (45) er dømt til ett år og ti måneders fengsel i Oslo tingrett for å ha solgt metanolholdig sprit og ved uaktsomhet ha forårsaket en annens død.

Tiltalte erkjente forholdene i tingretten og forklarte at han kjøpte 700 liter smuglersprit av Erik Fallo 5. september 2002 som han senere solgte videre for profitt.

Forgiftet av metanol
En uke etter kjøpet ble det gjort kjent i media at det var metanolholdig smuglersprit i omløp. 45-åringen innrømmer at han registrerte dette, men var overbevist om at dette ikke gjaldt spriten han hadde solgt.

24. september varslet en av svenskens kjøpere om at en kvinne var død på grunn av metanolforgiftning.

Kvinnen skal ha drukket av 45-åringens smuglersprit, men svensken mente kvinnen måtte ha blitt dårlig av noen andres smuglersprit.

Tiltalte valgte derfor ikke å varsle andre om at hans smuglersprit kunne være metanolholdig.

- Klanderverdig oppførsel
Tre dager senere døde nok en kvinne etter å ha drukket av smuglerspriten, og Oslo tingrett mener mannens manglende varsling er klanderverdig.

- Etter at han var klar over kvinnens død hadde han etter rettens mening en særlig oppfordring til øyeblikkelig å varsle de han hadde solgt til. Han burde ha tatt høyde for at den spriten han hadde solgt, kunne være metanolforgiftet. Etter rettens mening var hans manglende varsling uaktsom, står det i dommen fra Oslo tingrett.

45-åringen er også dømt til inndragning av 15.000 kroner som han skal ha tjent på spritsalget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere