RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske jakter på sjøorm i Seljord

Foto: GUST
Sist oppdatert:
Sjøormen i Seljord kan spise mennesker, ifølge sjøorm-jeger Jan Ove Sundberg. Nå vil han gjøre et nytt forsøk på å fange den.

Sjøormen i Seljord er over 10 meter lang, ligner på en anakonda og kan være livsfarlig for mennesker. Det sier den svenske sjøormjegeren Jan Ove Sundberg.

Til sommeren kommer han tilbake til Telemark og Seljord for å forsøke å fange ormen, men denne gangen vil han være mer forsiktig av hensyn til egen sikkerhet.

- Dersom vi oppfører oss slik at den føler seg truet, så kan vi oppleve at den angriper, det ligger i dens natur, sier han.

Sundberg understreker at han ikke er helt sikker på at den spiser mennesker, men han føler seg på ingen måte sikker på at den ikke gjør det, og viser til at barn er tatt av andre typer anakonda, melder NRK Telemark.

Seljords-ormen har vært i Seljordsvatnet i over 250 år. Og med jevne mellomrom i disse årene har folk sett noe underlig og uforklarlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere