RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene banker oss på miljø

(ecolabel.no)
Søta bror er mer opptatt av å ta vare på miljøet når de handler, viser en nordisk undersøkelse.

Hele 90 prosent av svenskene kjenner Svanemerket. Tre av fire nordmenn kjenner det nordiske miljømerket, mens bare 50 prosent av islendingene har en oppfatning av hva det betyr at en vare er merket med en svane.

Svenskene er også flinkest i Norden til å sjekke om produktene er miljøvennlige. Hele 84 prosent sier at de i større eller mindre utstrekning sjekker produktenes miljøegenskaper. Finland kommer like etter med 82 prosent, mens resultatene for Norge og Danmark ligger på 68 prosent.

- Vår største utfordring fremover er å folk til å forstå at miljømerket garanterer at miljømerkede produkter er tryggere for helse og miljø uten å koste mer og at kravene blir stadig strengere, sier direktør Alvhild Hedstein i Stiftelsen Miljømerking i en pressemelding torsdag.

Den nordiske undersøkelsen er gjennomført av det finske meningsmålingsinstituttet Taloustutkimus oy på oppdrag for miljømerket Svanemerket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere