RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ANSVARLIG STATSRÅD: Tobias Billström, minister for innvandring og asylpolitikk i den svenske regjeringen.
ANSVARLIG STATSRÅD: Tobias Billström, minister for innvandring og asylpolitikk i den svenske regjeringen. (Regjeringskansliet)

Sverige forventer 80.000 asylsøkere i år

Sist oppdatert:
- Vi skal være der for menneskene som har behov for beskyttelse, sier Sveriges innvandringsminister.

STOCKHOLM (NTB-Ritzau-TT): Svenske myndigheter regner med at så mange som 80.000 asylsøkere kan komme til landet i år. Dette er nesten 30.000 mer enn i fjor.

Dette kommer fram av en fersk prognose fra de svenske asyl- og utlendingsmyndighetene Migrasjonsverket. Senest i april lød deres prognose på 61.000.

Det legges ikke skjul på at det kan bli utfordrende å sørge for innkvarteringen av et så stort antall asylsøkere. Mange kommuner har satt foten ned og sagt nei til å ta imot flere flyktninger.

– Det medfører utfordringer når så mange mennesker kommer til et land på kort tid. Men regjeringens linje er konsekvent og tydelig: Vi skal være der for menneskene som har behov for beskyttelse, sier Sveriges innvandringsminister Tobias Billström. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere