*Nettavisen* Nyheter.

Svett leilighetsjakt

Fellesferie og knallvær har ikke holdt boligkjøperne unna eiendomsmarkedet i juli.

01.08.06 13:56

Les NA24 på mobil

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la i dag frem prisstatistikken for juli. Ifølge meglerne var det nok en god måned for de som solgte boligen sin.

NA24 - din næringslivsavis

Og det var leilighetene som trakk opp prisene på norske boliger i juli.

Stiger og stiger
Siden juni har leilighetsprisene økt med 1,4 prosent. Boligprisene sank med 0,2 prosent fra juni til juli, men korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 1,7 prosent. Det vil si at den underliggende pristrenden er sterkt positiv.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg har aldri sett større trykk i julimarkedet i løpet av mine ni år i denne stolen, sier direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Finn Tveter.

Boligprisene er nå 15,8 prosent høyere enn i juli i fjor. Det vil si at hvis du kjøpte deg tak over hodet for en million i fjor, tjener du 158.000 kroner hvis du velger å selge den nå.

Dyrere eneboliger
Gjennomsnittsprisen for en enebolig solgt i juli sank derimot med 2,9 prosent fra juni til juli. Men sammenlignet med prisene for ett år siden, tjener du 13 prosent mer på å selge i juli 2006 enn i juli 2005.

Delte boliger sank med 4,2 prosent, men er 12,2 prosent dyrere enn for ett år siden.

Leilighetene øker altså bare i verdi, og blir dyrere og dyrere for hver måned som går. Prisene steg med 1,4 prosent fra juni, og er hele 17,1 prosent høyere enn i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag