RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindelsiktet pastor fengsles

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Pastoren i baptistmenigheten i Enebakk blir begjært varetektsfengslet, siktet for å ha svindlet til seg over en halv million kroner av innsamlede tsunami-penger.

Pastoren for den tamilske baptistmenigheten stod ansvarlig for kontoene med de innsamlede pengene etter flodbølgekatastrofen i fjor. Ifølge Aftenposten stod det nærmere én million kroner på kontoene som han disponerte.

I januar ble over 550.000 kroner tatt ut fra kontoen. Pastoren skal være den eneste som disponerer kontoene. Pastoren ble anmeldt av sine egne medlemmer etter at de aldri fikk dokumentasjon på hva pengene gikk til.

Fare for bevisforspillelse
I går ble pastoren innbrakt til Enebakk lensmannskontor og avhørt i flere timer. Etter å ha tilbrakt en natt i arresten, fremstilles han for varetektsfengsling klokka 13 ved Indre Follo tingrett i dag.

- Han begjæres varetektsfengslet i 14 dager med brev- og besøkskontroll. Årsaken til fengslingsbegjæringen er fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Miren Kliland Gundersen ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Etterforsket i lang tid
Politiet sperret i går to bankkontoer som tilhører menigheten. I tillegg ransaket de pastorens hjem og skal ha foretatt flere beslag, melder Aftenposten.

- Vi har undersøkt saken over lenger tid, men den akselererte i går med at siktede møtte opp på lensmannskontoret. Vi har nå fem-seks etterforskere på saken og får bistand fra Økoteam ved Follo politidistrikt, sier lensmann Stig Alf Hansen ved Enebakk lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Hansen ønsker ikke å kommentere sakens natur i forhold til at det skal dreie seg om underslag av innsamlede tsunami-penger.

- Det kan virke straffeskjerpende, dersom han dømmes. Det er alt jeg vil si, sier lensmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere