*Nettavisen* Nyheter.

Svindlerne tatt i dag

Tre menn er pågrepet mistenkt for å ha drevet minibanksvindel. Ifølge politiet er mennene de samme som vises på overvåkingsvideoen fra Sparebanken Sør i Kristiansand.

21.07.05 13:44

- Vi pågrep tre menn i et hus i Kristiansand sentrum. Vi føler oss rimelig sikre på at dette er de samme som er på videoen fra overvåkingskameraet til Sparebanken Sør i Kristiansand, sier etterforskningsleder Geir Olav Hansen ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

En av de pågrepne skal være av rumensk opprinnelse, mens de to andre trolig er fra Litauen.

- Vi føler oss ikke hundre prosent sikre på nasjonaliteten til de tre, men regner med å få det bragt på det rene i løpet av ettermiddagen, sier Hansen.

Mistenkte østeuropeere
Politiet har hatt mistanke om at det var østeuropeere som sto bak. Personene ble pågrepet ved ti-tiden torsdag etter et anonymt tips til politiet.

- Tipseren hadde sett videoen fra minibanksvindelen sist fredag. Vi mener det var helt avgjørende for en oppklaring at vi gikk ut i media med videoen, sier Hansen til TV 2 Nettavisen.

I forbindelse med pågripelsene, har politiet også funnet utstyr de mener kan knytte østeuropeerne til svindelen. Hansen vil ikke gå i detalj på hva slags utstyr dette er.

- De pågrepne skal sjekkes opp mot andre svindelsaker. Det har vært flere tilfeller av minibanksvindel i Agder de siste månedene, sier etterforskningslederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.