RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindles for milliarder

Sist oppdatert:
Den ser ut som en helt vanlig regning. I virkeligheten er det snakk om et utspekulert forsøk på å tappe penger fra norske bedrifter.

- Det er jo så likt en faktura som det går an å få det, sier Willy Østfold i Wilkon AS til TV 2 Nyhetene. Han er en av dem som er forsøkt svindlet.

Kravet fra Nettopplysningen lød på 5.000 kroner. Men Østvold, som driver en liten trykkeribedrift, har aldri bestilt tjenester fra dette firmaet.

Tone Ramstad, salgs- og markedssjef i Bedriftsforbundet, sier hundrevis av deres medlemmer har reagert på mistenkelige fakturaer fra Nettopplysningen.

- De villeder bedrifter til å tro at det er en faktura når det er et tilbud, sier Ramstad.

På fakturaene er feltet for betalingsfrist erstattet med registreringsfrist. Mange norske bedrifter sjekker ikke godt nok og ender opp med å betale tusener av kroner. Det de betaler for er en tilnærma verdiløs firma-registrering.

TV 2 Nyhetene oppsøkte Nettopplysningen på firmaets adresse i Tønsberg. Sjefen var ikke å treffe verken på telefon eller på firmaadressen. Firmaet er langt fra den eneste aktøren i denne bransjen. Problemet med falske regninger er enormt. Ifølge Bedriftsforbundet svindler katalogselskaper norske bedrifter for mellom en og to milliarder kroner i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere