RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindlet for 75.000 - slapp straff

Sist oppdatert:
Aetat og politiet får nå flengende kritikk for sommel i en dom fra tingretten.

Mannen ble funnet skyldig i å ha svindlet til seg 75.000 kroner fra Aetat i en periode over 18 uker i slutten av 2000 og begynnelsen av 2001. 32-åringen fikk støtte til skolegang, men hoppet av utdannelsen etter et par uker. Dette holdt han skjult for Aetat, slik at han fortsatt fikk utbetalt penger.

Dommerne mente straffen til en 32-åring fra Sandefjord burde vært 60 dager i fengsel. I stedet fikk mannen gå fri, men med 30 dager betinget hengende over seg i et par år, skriver avisa Sandefjords Blad.

Påtaleansvarlig ved Sandefjord politistasjon, Steinar Kaasa, forteller at han og kollegene fokuserer på å unngå at saker blir liggende på skrivebordet. Målet er en gjennomsnittlig behandlingstid på mellom 100 og 110 dager.

- Jeg har ikke vært borte i en tilsvarende glipp tidligere, og kan bare beklage. Vi har lagt inn rutiner for at nettopp slike episoder ikke skal skje. Det alvorligste i situasjonen er at en person som har svindlet fellesskapets midler ikke får sin fortjente straff, sier Kjell Bjerkeskaug, distriktsarbeidssjef i Sandefjord til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere