Svindlet Lånekassen for 470.000

Studenten fikk ut nærmere en halv million kroner, uten å studere.

(iOslo.no) 40-åringen oppgav at han studerte ved et universitet i Australia i to og et halvt år, fra 9. november 2002 til 18. mai 2005. I den perioden skal han ha fått utbetalt nesten 470.000 kroner av Statens Lånekasse.

40-åringen har i stedet bare gått på skolen i to og en halv måned, fra 1.september til 21. november i 2003. Dermed fikk han utbetalt 468.000 kroner av Statens Lånekasse for utdanning.

Risikerer fengsel
Snart må mannen møte i Oslo tingrett for å forklare hva som har skjedd. Hvis han blir funnet skyldig i svindel risikerer han inntil tre års fengsel, i tillegg til bøter. Det er også sannsynlig at Lånekassen vil kreve erstatning for pengene mannen fikk.

- Denne saken er veldig tragisk, det siste jeg har hørt fra min klient nå er at han er alvorlig syk, og at han har hatt det ekstremt vanskelig. Det er en grunn til at dette har skjedd, og det finnes en forklaring på hva han har gjort, sier mannens forsvarer Mona Høiness til iOslo.no.

- Ikke uvanlig
Lånekassen blir stadig utsatt for lignende svindler, og selv om beløpet er høyt, er det ikke uvanlig. Seneste i mai i fjor ble en kvinne fra Østfold tiltalt for å lurt til seg en lignende sum.

- Den ligger nok litt i overkant, men slike summer er ikke uvanlige, uttalte regiondirektør for utlandet i Lånekassen, Torun Mølstad til Moss Dagblad.

Den gangen ble kvinnen dømt til samfunnsstraff fordi hun selv hadde lagt kortene på bordet.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag