RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindlet pensjonist for alt hun eide

Sist oppdatert:
Den 67 år gamle ugifte kvinnen trodde hun endelig opplevde lykken da hun traff en 20 år yngre mann. Ett år senere hadde han og en venn svindlet fra henne absolutt alt hun eide.

Hennes «kjæreste» er allerede dømt til seks års fengsel i Bergen tingrett. Tirsdag ble hans medsammensvorne også dømt for det hjerteråe bedrageriet.

- Lettlurt
Kvinnen, som beskrives av venner som snill, men godtroende og lett å lure, levde et stille og tilbaketrukket liv som pensjonist. Hun ble aldri gift og fikk heller aldri barn. Leiligheten hun bodde i, var for lengst nedbetalt og hun hadde ingen økonomiske bekymringer.

Notoriske svindlere
Livet hennes ble snudd opp-ned da hun en dag ble presentert for den 20 år yngre mannen, som senere skulle bli hennes kjæreste. Hun fikk aldri vite at han, og gjengen hans, var notoriske svindlere med flere dommer på rullebladet.

Ny vår
Den ensomme kvinnens liv ble plutselig fylt med liv og røre. Kjæresten og hans 40 år gamle kamerat var ofte på besøk hos kvinnen, folk kom og gikk og telefonen begynte å ringe igjen. 40-åringen forsynte henne også med beroligende piller. Et halvt år etter at de traff hverandre, flyttet kjæresten inn til den 20 år eldre kvinnen.

Måtte selge leiligheten
Kort tid etter innflyttingen, viste det seg at han vegret seg for å bidra økonomisk og unnlot å betale husleien han fikk penger av henne til å betale. Kvinne forklarte i retten at han etter hvert foreslo at de skulle finne seg et annet sted å bo og at hun måtte selge leiligheten.

Gikk over hodet
Sammen med 40-åringen klarte han å sette i gang salget av leiligheten. Det meste gikk over hodet på den eldre kvinnen. Med et bredt nett av tidligere dømte svindlere som medspillere, spilte de ut et sammensatt skuespill med kvinnen som hjelpeløs tilskuer.

Tok alle pengene
Hun ble lurt til å selge leiligheten og alle sine møbler, og på finurlig vis klarte de to mennene, sammen med en eiendomsmegler, å få alle pengene selv. Blant annet fortalte de 67-åringen at netto salgsoppgjør var på 300.000 kroner, mens det i virkeligheten var over dobbelt så mye. Men ikke engang de 300.000 kronene fikk hun ha i fred. Ved hjelp av diverse utlån, som ble gjort over hodet på 67-åringen, forsvant også disse pengene.

Ville bare hjelpe henne
Den tiltalte 40-åringen forklarte i retten at de to ville hjelpe henne ut av et økonomisk uføre hun var kommet oppi, og erkjente ikke straffskyld for grovt bedrageri.

- Hjerterått og kynisk
Men retten trodde ikke på denne forklaringen og dømte 40-åringen og eiendomsmegleren til henholdsvis tre års fengsel og to år og seks måneders fengsel. I den enstemmige dommen beskrives bedrageriet som hjerterått og kynisk, spesielt siden det førte til at kvinnen mistet sitt hjem og fikk store gjeldsproblemer for transaksjoner hun ikke kjenner til. Mennene må også betale 670.000 kroner til 67-åringen, som i dag bor i en trygdeleilighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere