RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindlet til seg millioner

Siden 1997 har mennene svindlet til seg millioner gjennom en rekke forskjellige prosjekter rettet mot norske privatpersoner og firmaer. - Ingen trodde at bygdas store sønn var en svindler, sier en av dem som har tapt millioner.

De fire personene som stiller for Oslo tingrett mandag, gjorde svindel til et levebrød gjennom fire år. Særlig den 55 år gamle mannen fra Ånstad i Troms var svært aktiv, og er involvert i alle tiltalepunktene som Økokrim presenterer når rettssaken begynner mandag.

Økokrim mener å kunne bevise at mennene, en 55 år gammel mann fra Ånstad, en 67 år gammel mann fra Oslo, en 61 år gammel Oslo-mann og en 43 år gammel mann fra Sortland, siden 1997 har svindlet nærmere fem millioner kroner fra åtte norske bedrifter og privatpersoner

- Den store sønnen
I tillegg er 55-åringen fra Ånstad tiltalt for å ha forsøkt å svindle en rekke utlendinger for millionbeløp. Den omfattende saken er beregnet å vare i sju uker.

- Jeg sjekket rundt i hans lokalmiljø og han hadde solide referanser. Han var den store sønnen i en liten bygd i Troms. Man skulle ikke tro at denne mannen var en svindler. Man tror jo at alle sammen bor på Oslo Vest, sier en av dem som ble svindlet for millioner av mennene.

- Han hadde også gode forklaringer på hvorfor han trengte penger. Denne kombinasjonen var giftig, sier mannen.

Store konsekvenser
Svindelen har fått svært store konsekvenser for mannen som ønsker å være anonym. Han er nå glad for at saken kommer opp, og håper at pengene en dag vil komme til rette.

- Økokrim har sagt at de har en idé om hvor pengene er. En annen ting er om de kan få tak i pengene, sier mannen.

Nigeria
Gjennom sitt firma fremsto mannen fra Ånstad som en økonomisk rådgiver. Ved flere anledninger fikk han kunder til å tro at brev fra nigerianske borgere om hjelp til store pengetransaksjoner var ekte. Nordmennene lot seg dermed lure til å overføre pengebeløp som skulle dekke transaksjonskostnader.

Ved andre anledninger fikk han folk til å betale store pengebeløp i den tro at de skulle få innvilget gode lån.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere