Svindlet uten stil

En nordmann bosatt i Sveits svindlet en styrtrik amerikaner for titalls millioner kroner. Nå må han i fengsel.

09.11.06 11:52

Lillehammer-mannen Jan Erik Nilsen fikk seks års fengsel for å ha svindlet en amerikaner for 70 millioner kroner. .

NA24 – din næringslivsavis

Den femti år gamle nordmannen bosatt i Sveits fristet en styrtrik amerikaner til å investere ti millioner amerikanske dollar, med løfte om en gevinst på 300 prosent på ett år. Det var akkurat det det hørtes ut som: for godt til å være sant.

Han holdt nemlig kjeft om at avtalen bare var tull, og brukte hele 22 millioner kroner til egne private formål. Nå må han i fengsel i seks år, betale tilbake 20 millioner kroner til den svindlede og han er fradømt retten til å drive selvstendig næringsvirksomhet, være daglig leder eller inneha ledende stillinger i noe selskap for alltid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ørn E. Borgen (Scanpix)

- Vi har lite tilsvarende saker å forholde oss til, men en kan si at det en meget streng reaksjon, sier Nilsens forsvarer Håkon Schiong til NRK Hedmark og Oppland.

- Retten legger til grunn at det er tiltalte som er hovedmann i dette bedrageriet i den forstand at han har vært den aktive villeder gjennom det vesentlige av perioden fra juni 2003, og i månedene fremover, og at han også hadde regien på det hele, heter det i dommen.

Nilsen kommer ifølge forsvarer Håkon Schiong til å anke dommmen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.