RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svømmer Sognefjorden på langs

Sist oppdatert:
Briten Lewis Gordon Pugh har lagt på svøm innerst i Sognefjorden. Og han akter ikke å gi seg før han er ute i havgapet - en strekning på 204 kilometer. Se web-tv.

Mens andre fortsatt venter på at badetemperaturen skal stige, lar ikke langdistansesvømmeren og advokaten Lewis Gordon Pugh se skremme av kjølige norske fjorder ispedd gode porsjoner med kaldt brevann, ei heller lange distanser.

- Lengden er bare ett av tre elementer i utfordringen. I tillegg kommer den lave temperaturen og det lave saltinnholdet, sier Pugh til Bergens Tidende.

I løpet av tre uker akter 34-åringen å svømme seg etappevis ut Sognefjorden, fra Skjolden i Indre Sogn til Eivindvik i Ytre Sogn. Tre uker planlegger han å bruke på kraftanstrengelsen. Lykkes han, har han satt ny rekord i fjordsvømming.

Blodslitet startet mandag, og torsdag hadde han tilbakelagt de første 35 av de 204 kilometerne og var etter sigende ved godt mot.

Innerst i Sognefjorden er det kaldt med temperaturer under 10 grader. Lenger ut i fjorden vil temperaturen stige, men i verste fall blir det ikke særlig mye varmere enn 15 grader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere