RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søvnløse og stressede flygeledere

Sist oppdatert:
Flygeledere ved Bodø kontrollstasjon rapporterer om søvnproblemer, neseblødning, stressmage og andre helseplager. Tillitsvalgte peker på arbeidspresset, mens Avinor beroliger.

Et brev fra tillitsvalgt Øyvind Volley ved Bodø kontrollstasjon til Norsk flygelederforening røper at mange flygelederne ikke føler seg helt friske.

- Anstrengt
- Arbeidsituasjonen har vært anstrengt, sier Volley til VG Nett.

I brevet fra kontrollsentralen i Bodø, skriver flygelederne at de frykter for flysikkerheten på grunn av arbeidsituasjonen ved sentralen.

Blør neseblod
«Dessverre har det siden oppstarten bare blitt mer og mer uholdbare arbeidsforhold. Flere forteller om søvnproblemer, neseblødning, stressmage eller andre helseplager. Mange gruer seg til å gå på jobb,» heter det ifølge VG Nett i brevet, som er sendt 21. november.

Avinor beroliger
Kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor sier til TV 2 Nettavisen at han ikke har sett brevet, men at de vil følge opp de ansatte aktivt. Han sier Avinor i dag har god kontroll med situasjonen i Bodø og sektor Sør.

- Og hvis det er noen som føler seg syke, så skal de melde seg uskikket til å arbeide, sier Narvesen.

- Hva vil du si til publikum? Bør de føle uro når flygelederne klager høylydt?

- Vi kan forsikre publikum om at de kan være trygge på at sikkerheten til en hver tid er ivaretatt. Det som skjer hvis det skulle oppstå personellmangel, er at trafikken blir redusert, sier Narvesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere