*Nettavisen* Nyheter.

Sydde narko i håret

Kvinnen sydde narko i håret før hun passerte tollen på Gardermoen. Se de avslørende bildene.

15.02.07 10:52

Kvinnen, som ankom Gardermoen fra Amsterdam sommeren 2005, er et godt eksempel på de utfordringene politiet på Gardermoen ofte står for. Da kvinnen i midten av 30-årene kom til Norge, ble hun tatt med 528 gram kokain som hun hadde sydd inn i parykken.

- Heldigvis har vi profesjonelle folk som er dyktige til å avsløre smuglingsmetoder, sier kontorsjef i Tollvesenet ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Paul Ask til Nettavisen.

Fantasifulle smuglerforsøk
De som smugler narkotika er kjent for å bruke fantasien. Tollvesenet på Oslo Lufthavn har stanset forsøk på å smugle narkotika inn i landet ved å tape stoffet til kroppen, gjemme det i skoene eller skjule det i kroppen ved å svelge det.

Å skjule narkotika forskjellige steder på kroppen har likevel begynt å bli en mindre brukt metode. Ask sier til Aftenposten at årsaken er sikkerhetstiltakene mot terror.

- Det har noe å gjøre med sikkerhetstiltakene som ble innført i EU-området i 2005-2006 på grunn av terrorfaren, sier Ask.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tollvesenet

Smugler via postordre
Ifølge Ask har det rett og slett blitt for risikabelt for smuglerne å gjemme narkotika på kroppen når de vet at alle må igjennom røntgenmaskinen.

Stadig oftere blir passasjeren også dobbelsjekket av sikkerhetsvaktene, hvilket fort kan bety å måtte ta av seg sko, belte og jakke.

- Beslagene fortsetter på andre områder. Vi finner fortsatt kokain, heroin og andre ting. Men smuglingsmetodene har nok forandrer seg siden sikkerhetskontrollene ble skjerpet i 2005. Nå finner vi mer i bagasjen og i postordrepakker, sier Ask.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.