*Nettavisen* Nyheter.

Syden-koffert havnet i Kabul

Solbjørg Jacobsen skulle på sydentur til Alicante. Bagasjen hennes dro på en langt lengre ferd.

04.04.08 13:27

Da Sveio-kvinnen landet i Alicante dukket bagasjen aldri opp. Tre uker senere fikk hun en telefon fra norsk soldat fra den norske styrken i Kabul.

- Jeg har kofferten din, sa han.

Solbjørg Jacobsen trodde ikke sine egne ører.

- Det er helt sykt at kofferten skulle havne i Kabul. Jeg var helt sikker på at det var noen i vennegjengen som drev ap med meg da jeg fikk beskjeden, sier hun til Forsvarsnett.

Et mysterie
Bagasjemysteriet startet da hun landet i Alicante i slutten av februar. Da kofferten ikke dukket opp på flyplassen, ringte hun SAS. De sa først at kofferten var i Tyrkia. Deretter fikk hun beskjed om at den var i Madrid, så i Oslo og så i Alicante igjen. Etter en uke med telefoner ga både Jacobsen og SAS opp koffertjakten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Så, like før påske, kom telefonen fra Afghanistan.

Det viste seg at kofferten hadde vært et mysterium for soldatene også. Til slutt hadde de åpnet den og klart å oppspore eieren. Kort tid senere kom kofferten hjem til eieren med bud via et budfirma. Det skulle ikke være noe tvil om at kofferten hadde vært på tur, så soldatene hadde lagt igjen suvenirer.

Gaver
- Inntullet i et palestinaskjerf lå diverse gaver - blant annet afghanske penger og en blå burka, sier Jacobsen til Haugesunds Avis – som først skrev om den utrolige historien.

Soldatene på flyplassen i Kabul klarte å finne ut av bagasjemysteriet sammen med SAS.

- Hennes bagasje ble lastet i feil fly ved en menneskelig feil og sendt til Antalya i Tyrkia, forklarer Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør i SAS til Haugesunds Avis.

- En utrolig historie
- I Tyrkia prøvde handlingagenten å finne et fly som skulle til Norge. Dermed ble bagasjen lastet om bord i et fly fra selskapet Pegasus, som var chartret av Forsvaret. Men flyet skulle til Kabul i stedet for Oslo, sier major Knut Bakke 42), som jobber på Nasjonalt støtteelement (NSE) på flyplassen i Kabul.

Jacobsen er strålende fornøyd etter bagasjeeventyret.

- De har ikke bare gitt meg bagasjen og suvenirene, men en helt utrolig historie. Kanskje de trodde jeg var en snerten snelle på 20 år, sier hun lattermildt til Forsvarsnett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.