RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syke etter tankeksplosjon

Sist oppdatert:
Befolkningen i Sogn og Fjordane har søvnplager og kaster opp etter eksplosjonen.

Befolkningen i Gulen i Sogn og Fjordane sliter med hodepine, kvalme og hoste etter tankeksplosjonen i Vest Tank for tre uker siden.

Inne på anlegger jobbes det fremdeles med å rydde opp etter den voldsomme eksplosjonen. Store deler av arealet rundt tankanlegget er rammet av en vondt lukt etter at to tanker ble fullstendig pulverisert, skriver Bergens Tidende.

Bakgrunnen for den vonde lukten er trolig svovelforbindelser som lekker ut i luften fra tankene, og dette har resultert i store helseplager for deler av befolkningen i Gulen.

– Folk dør ikke av dette. Men når de er spraymalt-røde i halsen, så er det for mye av det. Når de i tillegg har hoste, irriterte øyne, søvnplager og hodepine, da har de vært utsatt for mer enn de burde. Og når voksne og barn kaster opp, da er det uakseptabelt, sier kommunelege og leder for miljørettet helsevern i Gulen kommune Tommy Norman til avisen.

Daglig leder i Vest Tank, Jostein Berland, sier at omfanget av utslippene etter ulykken ikke er ferdig kartlagt. Han forteller imidlertid at målingene inne på anlegget ligger under grenser for det som er tillatt, men at dette kan medføre helseplager, skriver Bergens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest