RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehjemsbrann - 34 evakuert

Sist oppdatert:
Brannvesen, politi og ambulanser hadde storutrykning til Ljabruhjemmet på Nordstrand i Oslo der brann brøt ut natt til søndag.

Brannen ble meldt litt før klokken 01.00 natt til søndag, og åtte brannbiler ble dirigert til Ljabrubakken der hjemmet ligger. Et stort antall politipatruljer og ambulanser kom også raskt til stedet. Det viste seg at det brant i et søppelrom i tilknytning til bygget.

Det var sterk røykutvikling fra brannen, og røyken hadde spredt seg i etasjene der pasientene bor.

Evakuering

-Det brant kraftig i søppelrommet i underkant av bygget. Flammene slikket oppover fasaden og et par vinduer sprakk da vi kom, forteller fungerende brigadesjef Geir Preus i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

-Røyken spredte seg innover i bygget. Det beste vi kunne gjøre for å beskytte beboerne var å evakuere dem. Vi evakuerte 34 av 81 beboere.

Preus forteller at det var røykdykkere og andre brannfolk som sto for evakueringen, og de fikk svært god hjelp av et stort antall politifolk og ambulansepersonell. Pasientene ble brakt til boliger i området der de ble velvillig mottatt.

Ingen skadd

Brannen ble slukket i løpet av en halv times tid. Pasientene som var evakuert ble straks undersøkt av leger og ambulansepersonell, og det viste seg at ingen hadde kommet til skade.

En del av de evakuerte kunne raskt flytte tilbake mens andre ble brakt til Aker sykehus. Sykehuset ble tatt i bruk som overnattingssted for de pasientene som ikke kunne flytte tilbake til rommene sine.

Ljabruhjemmet drives av Oslo kommune. Inntil i fjor ble det drevet av menighetsrådet på Nordstrand under navnet Nordstrandhjemmet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere