RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus dømt for dødsfall

Sist oppdatert:
Vestfold sentralsykehus må betale erstatning etter at sykepleiere ikke klarte å hindre at en innelåst pasient falt syv meter og døde.

Et flertall i Borgarting lagmannsrett kritiserer Vestfold sentralsykehus for uforsvarlige nøkkelrutiner. Mannens enke har nå fått medhold i at hun har krav på erstatning etter dødsfallet, skriver Aftenposten tirsdag.

Rettens flertall «finner det sannsynlig at personalet på vakt ville ha rukket å innhente pasienten før han gikk ut gjennom vinduet og klart å stanse ham dersom nøkkelen til pasientrommet hadde vært tilgjengelig på en slik måte som må forventes på en somatisk sykehusavdeling», står det i dommen.

Den 65 år gamle mannen var nyoperert og lå på kirurgisk avdeling da han plutselig fjernet dren, kanyle og kateter og forlot rommet sitt en oktobernatt i 1998. En sykepleier oppdaget ham i gangen, men klarte ikke å hindre at han gikk videre og låste seg inne på et toalett der han åpnet et vindu og hoppet.

Pasientens etterlatte fikk ikke medhold fra Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) i kravet om å få dekket tap av forsørger og utgifter til begravelsen, og gikk til sak. De tapte første runde, men fikk medhold av retten i ankesaken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere