*Nettavisen* Nyheter.

Sykehus får kritikk etter selvmord

Åtte selvmordskandidater har på fire år klart å ta livet sitt mens de var pasienter ved Sykehuset i Arendal. Nå får sykehuset kritikk for dårlig tilsyn ved psykiatrisk avdeling.

Sakkyndige har vurdert sykehusets rolle for Helsetilsynet, og tilsynet påpeker nå dårlig tilsyn av to pasienter, som tok livet sitt i fjor og tidligere i år. Dette er det sjuende og åttende selvmordet på fire år ved sykehuset.

Fylkeslege Anne-Sofie Syvertsen i Agder konkluderer i en fersk rapport med at psykiatrisk avdeling ikke har handlet faglig uforsvarlig, men at avdelingen bør gjennomgå sine rutiner og behandling av suicidale pasienter.

Ikke tilstrekkelig tilsyn
I granskingen av det siste selvmordet mener sakkyndig finner det kritikkverdig at en lege ikke fikk være på vakt, og dermed fikk ikke den suicidale pasienten tilstrekkelig tilsyn.

- Vurderingen av selvmordsfaren er god nok. Det går på hvor mye de skal gi etter og samtidig løpe en risiko, sier Syvertsen til P4-Nyhetene.

- Vanskelig balansegang
Leder av psykiatrisk avdeling Oddvar Sæther beklager alle selvmordene, men understreker at sikkerhet og behandling er en vanskelig balansegang:

- Hvis sikkerheten er ett hundre prosent, er vi bare i stand til å gi middels eller kanskje dårlig behandling. Det å få påpekninger og kritikk fra Helsetilsynet, det tar vi selvsagt alvorlig, sier Sæther til kanalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.