*Nettavisen* Nyheter.

Sykehus mistenker dokumenttyveri

En person skal ha greid å skaffe seg tilgang til Rikshospitalets hemmelige dokumenter.

19.10.06 17:13

Rikshospitalet fikk torsdag nyss om at hemmeligstemplede anbudsdokumenter i forbindelse med Sykepleiervikariatanbudet i Helse Sør har blitt forsøkt solgt.

En person skal ha greid å skaffe seg tilgang til anbudsdokumentene fra en ekstern internettside. Han skal så ha tilbudt dette til minst fire av anbyderne.

– Anbyderne har kontaktet oss i løpet av dagen, og saken er meldt til politiet, opplyser fungerende administrativ direktør på Rikshospitalet Stein Vaaler til Nettavisen.

Tilbys ny runde
Det er foreløpig ikke sikkert om gjerningsmannen faktisk har greid å få tilgang på de hemmelige anbudene. Ingen skal foreløpig ha sett disse dokumentene, heller ikke noen av anbyderne.

Dokumentene skal bare være tilgjengelige for innkjøpsavdelingen ved Rikshospitalet og brukergruppen ved de andre helseforetakene i Helse Sør.Dersom en anbyder får tilgang på slike dokumenter kan de tilpasse budet sitt, noe som gir et klart fortrinn.

Rikshospitalet har derfor valgt å ta saken svært alvorlig.

– Alle anbyderne er kontaktet om forholdet. Dersom noen av dem skulle ønske en ny runde, gjør vi selvsagt det, sier Vaaler.

Vanlig sikret
I følge Vaaler har ingen tidligere greid å komme inn på disse nettsidene, som skal være sikret på ordinær måte, med brukernavn og passord.

Han vil ikke si om det er gjort noen funn på serveren som tilsier inntreningsforsøk fra uvedkommende.

– Dette er nå en politisak, og vi venter på etterforskningsresultatene, sier Vaaler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.