RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus «rotet bort» pasient

Sist oppdatert:
Hele Bærumspolitiet lette etter slagpasienten - men mannen lå trygt på eget rom.

(iOslo.no) En gedigen misforståelse ledet fredag morgen til at alle utegående enheter i Bærumspolitiet ble kalt inn til søk etter en slagpasient.

Politiet fikk melding 09.12 om at pasienten hadde rømt fra rommet, og alle tilgjengelige ressurser i Bærumsområdet ble satt til å lete. Tre patruljer, blant dem operativ uteleder og hundepatruljene søkte i området rundt Sykehuset Asker og Bærum.

Var aldri borte
Først fem over ti - over en time senere - fikk politiet kontrabeskjed fra geriatrisk avdeling. Mannen var kommet til rette - og hadde aldri vært borte. Sykehuspersonalet hadde sett etter mannen på feil rom.

- Vi sender ut de patruljene vi har. Alt vi har i Bærum, for sånt må vi bare prioritere, sier Asbjørn Bjørnnes, operasjonsleder i Asker og Bærum politidistrikt til iOslo.no.

Beklager
- Vi fikk melding om at en slagpasient hadde stukket av fra sykehuset. Så skjer det som innimellom skjer, at de har sett på feil rom. Pasienten ligger der han skulle ligge, men de hadde lett på feil rom, sier han.

Samtidig hadde meldinger gått ut til busser og drosjer i området om å se etter mannen.

- Pinlig
- Vi synes jo dette er pinlig. Pasienten kom inn i natt, og det har skjedd en feil med hvor han skulle ligge. Da sykepleieren kom inn i dag morges var senga tom, og man mistenkte at han kunne forlatt sykehuset. Det ble satt i gang leting intent, og vi varslet politiet, sier Jo Heldaas, kommunikasjonsrådgiver på Bærum sykehus til iOslo.no.

- Etter en stund, 50 minutter er det noen som snakker sammen, og misforståelsen blir oppklart. I ettertid ser vi at vi skulle lett bedre internt først, før vi varslet politiet. Det var det ikke grunnlag for.

- Hvordan kunne dette skje?

- Det har vært en kommunikasjonssvikt hos oss. Det som trolig har skjedd er at man har notert feil seng, og så har det gått litt for fort. Vi skulle sjekket grundigere først, og vi skulle ha snakket sammen før vi satte igang leteaksjonen. Vi beklager både at vi brukt politiets ressurser og skremt pårørende unødig, sier Heldaas

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere