RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus sensurerte prest

Sist oppdatert:
Sjukehuset Innlandet på Lillehammer oppfattet sykehusprestens julebudskap som kritikk.

Ledelsen ved Sykehuset Innlandet har pådratt seg sykehusprestenes vrede etter episoden - samt en teologisk belæring fra sykehusprestkoordinator Lars J. Danbolt der det heter at de vil stå fritt til å tolke julens budskap, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Bråket startet da sykehusprest Tor-Ole Bjerke ble bedt om å skrive en julebetraktning til internavisa «InnSI'a», men fikk den i retur fra kommunikasjonsavdelingen og rådgiver Trond Jacobsen, som oppfattet den som et skjult angrep på omstillingsprosessen ved sykehuset.

I stedet ba de en annen sykehusprest spre julens glade budskap i internavisa, men da kom sensurepisoden for en dag og prestene satte samlet foten ned.

- Vi synes dette er et inngrep mot skribentens frihet til å formulere seg og en undervurdering av lesernes evne til å ta stilling, skriver Danbolt i brevet til sykehusledelsen ifølge Gudbrandsdølen Dagningen.

Presten skrev om det å være effektiv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere