RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus tillater innendørs-røyking

Sist oppdatert:
St. Olavs Hospital i Trondheim gir opp kampen mot røykerne, og bestiller en røykestasjon til sine pasienter.

Siden røykeforbudet ble innført ved St. Olavs Hospital i Trondheim har man slitt med en stor trengsel av røykende rett utenfor hovedinngangen.

Røykeforbudet har vært gjeldende på hele sykehusets område - også utendørs, men det har ikke fungert. Utenfor sykehuset har folk sittet i blest og kuling, med morgenkåper og nattkjoler - gjerne i rullestol.

Fredag i forrige uke ble bestillingen på røykestasjonen sendt, skriver Adresseavisen.

En røykestasjon vil kunne betjene opptil seks pasienter om gangen. Rullestoler skal også kunne få plass, men om det går en hel seng inn, er usikkert. Ansatte ved sykehuset vil ikke ha lov å benytte seg av stasjonen, opplyser ros- og kvalitetskoordinator, Anne Helene Bækken, ved St. Olavs Hospital.

- Det har vist seg umulig å håndheve røykeforbudet utenfor hovedinngangen. Og jeg må medgi at det er vanskelig å vise bort pasienter i morgenkåpe, pysj og rullestol fra området. Noe annet blir det med besøkende og andre som slett ikke behøver å røyke akkurat der, påpeker Bækken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere