RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2)

Sykehusansatte politianmeldt

Sist oppdatert:
Flere ansatte ved Sandviken sykehus i Bergen har vært i politiavhør etter at ledelsen anmeldte dem.

Mellom 30 og 40 ansatte har vært i politiavhør og flere føler seg mistenkeliggjort av ledelsen, ifølge TV2 Nyhetene. Anmeldelsene mot ansatte kom etter et nyhetsinnslag på TV 2. Ledelsen ved sykehuset mener noen har lekket taushetsbelagte opplysninger.

Våpen og piller
Noen av landets farligste pasienter er innlagt ved sikkerhetsavdelingen på Sandviken sykehus. TV 2 har det siste året avdekket en rekke alvorlige forhold ved institusjonen, blant annet dårlig arbeidsmiljø og flere sikkerhetsbrudd.

24. april fortalte TV 2 at politiet måtte bistå for å få kontroll over en drapsdømt pasient. Han truet både medpasienter og ansatte i blandingsrus.

Alkohol, stikkvåpen og tabletter var noe av det som ble beslaglagt på rommet hans.

Ledelsen ved Sandviken sykehus reagerte kraftig på at TV 2 fikk vite om hendelsen og fikk innsyn i beslagslisten.

- Pliktig å anmelde
- Vi har anmeldt et alvorlig brudd på taushetsplikten, og det er vi pliktig til å anmelde, sier Mona Høgli, informasjonsdirektør Helse Bergen.

Politiet har brukt store ressurser på etterforskningen og har avhørt mellom 30 og 40 ansatte i kjølvannet av TV 2s reportasje.

Flere ansatte mener ledelsen tar fokus bort fra problemene på Sykehuset, og tror anmeldelsen kommer for å forhindre at flere kritikkverdige forhold kommer ut i media, i følge TV 2.

- Dette er et overgrep mot pasienten. Hvis man har god samvittighet, bør det ikke være noe som helst problem, sier Høgli. Hun tilbakeviser overfor kanalen at de forsøker å kneble sine ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere