RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehusene svikter mishandlede barn

Sist oppdatert:
Barneavdelingene ved sykehusene svikter barn som kan være utsatt for vold og mishandling, viser en ny studie.

Oslo (NTB): Barneavdelingene ved sykehusene er ikke flinke nok til å følge opp barn som kan være utsatt for vold og mishandling. Det viser en ny studie.

I løpet av ett år ble 70 barn, hvorav halvparten var yngre enn 12 måneder, undersøkt etter mistanke om mishandling. Studien viser at barneavdelingene ved landets sykehus i liten grad sørget for videre oppfølging av barna, skriver Vårt Land.

Forskerne anbefaler blant annet at det dannes en egen tverrfaglig gruppe ved hver barneavdeling som skal jobbe spesielt med å avdekke barnemishandling.

- Dette er jo saker der de voksne ønsker å skjule sannheten. Det er derfor lite sannsynlig at de forteller om mishandlingen til helsepersonell. I tillegg er ofrene ofte tause, enten fordi de er for små til å fortelle, eller fordi de er lojale mot voldelige foreldre, sier Mia Cathrine Myhre ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress.

Sammen med barnelege Anne Lindbo ved Oslo Universitetssykehus har hun gjennomført studien der alle landets 21 barneavdelinger har deltatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere