RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehuset betaler Gro-regning

Foto: SCANPIX (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Ullevål universitetssykehus tar det fulle ansvaret for Gro Harlem Brundtlands hofteoperasjon.

I Dagbladet i dag kom det fram at tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland - nå bosatt i Nice i Frankrike - ble operert ved Ullevål universitetssykehus, uten at det var avklart hvem som skulle ta regningen.

Operasjonene på Ullevål ble utført mens hun var formelt bosatt i Frankrike. Etter loven har man som bosatt i utlandet kun rettigheter til helsetjenester i Norge dersom det gjelder øyeblikkelig hjelp.

Nå gjør sykehuset det klart at de betaler hele regninga for operasjonene.

- Denne operasjonen ble godkjent av meg. Dette er ikke noe Harlem Brundtland skal lastes for. Regningen belastes min avdeling, sier ortopedisk sjef ved Ullevål universitetssykehus Olav Røise til NTB.

Regelstridig
Røise skal ha vært kjent med at operasjonene ikke ville bli dekket av den franske sykekassen, men ga likevel klarsignal for operasjonene som fant sted i februar og juni i fjor.

Da Ullevål sykehus opererte eksstatsministeren, skjedde det i strid med reglene fra NAV, som sier at pensjonister som har flyttet til utlandet ikke har rett til planlagt behandling i Norge.

- Jeg henvendte meg til en norsk lege og helsestasjon i forbindelse med hofteoperasjonen, og fortalte at jeg var pensjonist bosatt i Frankrike,og trygdet etter de europeiske reglene. Det ble betalt egenandeler for spesialist og røntgenundersøkelse, har Gro Harlem Brundtland selv forklart om operasjonene.

Viste trygdekort
- Ved innleggelse på sykehus oppga jeg bostedsadresse i Nice, og viste fram fransk og europeisk trygdekort. Det ble ikke bedt om ytterligere opplysninger, forklarer Gro.

Dersom ikke Ullevål universitetssykehus hadde tatt regninga, ville det blitt et spørsmål om det skulle være franske myndigheter eller Gro selv som måtte betale.

Trolig har Gro og ektemannen Arne Olav mottatt helsetjenester i Norge verdt mer enn én million kroner, ifølge eksperter Dagbladet har snakket med.

Olav Røise var ikke tilgjengelig for kommentar da Nettavisen tok kontakt tirsdag formiddag. Gro Harlem Brundtland har foreløpig ikke kommentert saken.

Nettavisen følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere