*Nettavisen* Nyheter.

Sykehusgransking etter drapssiktelse

En syk alenemor er siktet for drapsforsøk på sin datter (5). Spørsmålet alle nå stiller seg, er hvordan det kunne skje og om moren har fått den hjelpen hun skulle hatt.

07.06.07 15:50

Den fem år gamle jenta som ble funnet livløs hjemme i badekaret på Majorstuen i Oslo lørdag, kan være utsatt for et drapsforsøk.

Erfarent personale
Hennes 38 år gamle mor hadde psykiske problemer, som hun fikk behandling for ved Lovisenberg diakonale sykehus.

- Hun fikk behandling hos oss flere ganger i uken av svært erfarent personell, sier informasjonssjef Tone Hærem ved Lovisenberg til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Hærem ble det løpende gjort vurdering av pasientens tilstand og det faktum at hun hadde omsorg for et lite barn.

- Vi er i sjokk. Personalet som har behandlet kvinnen sier denne tragedien kommer som lyn fra klar himmel, sier hun.

Ledelsen ved Lovisenberg sykehus var torsdag formiddag i samtale med fylkeslege Petter Schou hos Helsetilsynet i Oslo og Akershus. Og det er nå igangsatt en intern granskning på sykehuset.

Rapport raskt
- Vi har bedt dem gi en rapport om detaljer rundt kvinnens behandlingstilbud og de vurderinger som er gitt av pasienten. Denne er vi lovet å få raskt, sier Schou.

Han understreker at det er mange moment som skal vurderes i denne saken.

- Saken er spesielt stygg fordi et lite barn er rammet. Helsepersonell plikter å informere barnevernet hvis det er fare for barnets helse, ifølge loven, sier Schou på generelt grunnlag.

Helsetilsynet avventer nå rapporten fra Lovisenberg sykehus.

- Tilstanden til jenta er alvorlig og uavklart. Hun får intensivbehandling, opplyser informasjonsrådgiver Børge Einrem ved Rikshospitalet til TV 2 Nettavisen torsdag formiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.