*Nettavisen* Nyheter.

Sykehuskutt rammer kreftpasienter

Foto: Scanpix

Dårligere tilbud til kreftpasienter kan bli konsekvensen av kuttene ved Ullevål Universitetssykehus.

22.12.06 07:40

Pasientene blir skadelidende av de kraftige innstramningene ved Ullevål Universitetssykehus neste år.

Nå har også et av landets aller største sykehus sparekniven på strupen. Balansekravene i Helse-Norge er knallharde, og for Ullevål Universitetssykehus betyr neste års budsjett kraftige innstamninger. Se Web-Tv her

- Dramatisk
For selv om neste års budsjett er omtrent det samme som i år, hjelper det lite når stadig flere pasienter skal ha bedre og dyrere hjelp. Administrerende direktør tove Strand ved sykehuset betegner kuttene som dramatiske.

- Vi har fått budsjettrammer som er stramme, også har vi en høy aktivitet og en til dels ganske kostbar aktivitet, og det går ikke i hop. For å komme i balanse må vi kutte på viktige områder. Dessverre, sier Strand til TV 2.

Lengre ventetid og dårligere plass
Sykehuset lover fortsatt topp beredskap i forhold til de som trenger øyeblikkelig hjelp, men må kutte på andre områder.

- Vi får et dårligere tilbud, spesielt til kreftpasientene, hvis vi ikke finner noen løsning på finansieringen. Og så får vi lengre ventetider og til dels dårligere plass til pasientgrupper, sier hun.

Utelukker ikke oppsigelser
Sykehusdirektøren håper å unngå oppsigelser, men kan ikke utelukke at det blir blant konsekvensene.

- Vi håper jo nå på en dialog med eier slik at vi kan få noe støtte for i hvert fall å redusere kuttet noe, sier sykehusdirektøren.

Om sykehuset får mer penger av eieren - som er Helse-Øst - gjenstår å se. Helse-Øst er nemlig det eneste av landets fem helseforetak som ikke har brukt en eneste krone mer enn de har fått tildelt siden staten overtok sykehusene for snart fem år siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.