Sykehusstreiken avblåst

Det blir ingen streik blant de sykehusansatte. 14 timer på overtid klarte partene å komme til enighet lørdag ettermiddag.

05.06.04 17:20

Nesten femten timer etter at meklingsfristen gikk ut, klarte partene å komme til enighet.

Meklingsmann Dag Nafstad (bildet) la frem en løsningsskisse ved 3-tiden natt til lørdag, men først like rundt klokken 14 lørdag ettermiddag ble det klart at partene godtar skissen.

Lønnstillegg med fokus på lavtlønte og frysing av pensjonsvilkårene løste flokene.

- Vi fikk en akseptabel løsning på det vanskelige pensjonsspørsmålet og en økonomisk ramme som gir våre medlemmer et anstendig lønnstillegg på linje med det andre har fått, sier 1. nestleder Tove Stangnes i Fagforbundet og forhandlingsleder Morten Øye i LO Stat i en pressemelding lørdag ettermiddag.

- Vi er tilfredse med at vi har sikret alle våre grupper et godt løft i lønna. Samtidig har det vært viktig at vi kom ut med en rettferdig fordelingsprofil, sier Stangnes og Øye.

NAVO lettet
Også YS NAVO er fornøyd med forhandlingsresultatet.

- VI er fornøyd med at det blir en anstendig lønnsøkning og sikring av pensjonsrettighetene for de sykehusansatte, sier forhandlingsleder i YS NAVO Jan Erik Gulbrandsen i en pressemelding.

Arbeidsgiverorganisasjonen er spesielt tilfreds med at de har fått gjennomslag for å sikre pensjonsrettighetene, ifølge forhandlingslederen. Gulbrandsen understreker at det har vært svært vanskelige forhandlinger og er lettet over at det til slutt ble en tilfredsstillende løsning.

Økt minstelønn
Det er gitt et generelt tillegg til alle på 9000 kroner pr 1. mai. Alle ansatte med utdanning utover treårig høgskole får ytterligere 2000 kroner fra samme dato. Også minstelønnssatsene blir hevet med ytterligere kr 7000 fra 1. juli 2005.

En streik ville rammet 18 av landets sykehus. Til sammen 1.600 ansatte ved sykehusene ville i så fall lagt ned arbeidet.

Arbeidstakere er organisert i Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon (UHO), YS NAVO og LO Stat på den ene siden, og arbeidsgiverorganisasjonen NAVO på den andre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag