RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykemeldt flygeleder skapte kaos

Sist oppdatert:
- Det verste ser ut til å være over for i dag. Forsinkelsene er nede i 20 minutter, sier Nic Nilsen, direktør for Oslo Lufthavn til iBergen.no

- Det er uklart hva som har forårsaket forsinkelsene. Det har vært reduskjoner fra kontrollsentralen i Røyken, men jeg har ikke noe grunnlag for å si at det er aksjoner i gang, sier Nic Nilsen.

Flytrafikken ble nærmest lammet av forsinkelser i morgenrushet i dag og på Flesland i Bergen ble tre fly innstilt.

Supervisor syk

- Det var en såkal supervisor som var sykemeldt som vi ikke klarte å dekke opp i natt, forteller Rolf Skrede, leder i Norsk Flygelederforening. Vi har visst om problemet en stund, men har skøvet det foran oss til vi ikke klarte å hente inn erstatning i natt. Da må bevegelsene ned og vi gikk med halv kapasitet i morgentimene i dag. Det får konsekvenser i morgenrushet.

Kontrollsentralen på Røyken opererte med litt over 20 flybevegelser i timen og dette er ikke nok til å ta unna morgenrushet. Forsinkelsene forplanter seg vanligvis utover dagen, men det er allerede nede i 20 minutter.

Tidligere har det vært vist til at flygelederne skal avvikle ferie i løpet av desember måned. Det er ikke klart om det er dette som vi nå ser virkningen av.

Sinte passasjerer

På flyplassene står det sinte passasjerer og raser, passasjerer som skal til destinasjoner i Europa på viktige møter eller ferie, men som får opplegget sitt ødelagt fordi de må innom Oslo Lufthavn først.

- Dette viser bare hvor sårbar vi er. Dette kan skje igjen, sier Rolf Skrede til iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere