RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykepleier ga for mye morfin

Sist oppdatert:
En 46 år gammel sykepleier tiltalt for å ha gitt en pasient en dødelig overdose morfin på Blefjell sykehus Notodden, møtte aldri opp i retten i går.

Dermed ble saken utsatt. Kvinnen befinner seg på ukjent sted i USA, skriver Telemarksavisa. Kvinnen sendte en legeerklæring på at hun angivelig hadde skadet seg i skulderen og ikke kunne fly. Nå er saken utsatt på ubestemt tid.

Det var tidlig på morgenen mandag 1. desember 2003 hun satte en dose med morfin på en pasient innlagt med magesmerter ved Blefjell sykehus Notodden. Ansvarlig lege hadde gitt beskjed om at pasienten kunne få fem milligram morfin intravenøst ved smerter.

Kvinnen selv har innrømmet i politiavhør at hun doserte helt feil. Etter feildoseringen gav hun selv pasienten en ukjent mengde motgift. Uten å spørre en lege og uten å si det til noen. Så gikk kvinnen av vakt, fremdeles uten å ha sagt til noen hva som hadde skjedd. 46-åringen gikk rett og slett hjem uten å gjøre noe mer for pasienten som nå lå hjelpeløs tilbake i sengen.

Først klokken 07.50 ble det oppdaget at pasienten var bevisstløs og hadde fått respirasjonsstans. Tilgjengelig sykehuspersonell satte øyeblikkelig i gang med gjenopplivning ved hjelp av hjertemassasje, kunstig åndedrett og flere doser med motgift.

Mirakuløst nok overlevde kvinnen feilmedisineringen. 46-åringen er senere fratatt retten til å praktisere som sykepleier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere