*Nettavisen* Nyheter.

Sykepleier sex-misbrukte gutter

En mannlig sykepleier er dømt for å ha misbrukt to tvillinggutter som han var støttekontakt for.

12.10.05 19:46

37-åringen har allerede blitt dømt av tingretten og av lagmannsretten for overgrepene, men anket saken til Høyestrett på grunn av straffeutmålingen.

- For streng
Anestesisykepleieren mente straffen fra lagmannsretten var for streng, særlig med tanke på at det var han selv som meldte fra om misbruket.

De alvorlige overgrepene skjedde mens den tidligere ustraffede 37-åringen jobbet som støttekontakt for tvillingguttene. Ifølge dommen, kontaktet sykepleieren selv barnevernet og ba om å få bli støttekontakt for barn, og i 2001 ble han engasjert som støttekontakt for de to guttene. Tiåringene fikk støttekontakt fordi de hadde oppvekstproblemer, står det i dommen.

I løpet av en ett års periode utførte sykepleieren gjentatte seksuelle overgrep mot tvillingene. Overfor en av dem ble det begått en handling som loven likestilller med samleie.

Fikk strafferabatt
Sex-misbruket ble avslørt da sykepleieren selv oppsøkte barnevernkontoret og la kortene på bordet.

Lagmannsretten dømte mannen til tre år og to måneders fengsel. Høyesterett valgte å fastholde dommen, men gjorde seks måneder av fengselsstraffen om til betinget fengsel, som følge av strafferabatt for mannens tilståelse.

Guttene er i tillegg tilkjent 100.000 kroner hver i oppreisning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.