RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykepleiere mener liv står i fare i eldreomsorgen

Arbeidsbelastningen på sykepleiere har økt etter at samhandlingsreformen ble innført for tre år siden, viser en ny undersøkelse.
Arbeidsbelastningen på sykepleiere har økt etter at samhandlingsreformen ble innført for tre år siden, viser en ny undersøkelse. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Norsk Sykepleierforbund mener bemanningen er så lav i eldreomsorgen at det kan gå på livet løs.

En ny kartlegging forbundet har gjort blant sykepleiere i sykehjem og i hjemmesykepleien, viser at 72 prosent mener det brukes for lite tid på den enkelte pasient, ifølge TV 2.

Arbeidsbelastningen på de ansatte har økt etter at samhandlingsreformen ble innført for tre år siden, uten at det møtes med flere ressurser eller økt kompetanse, viser undersøkelsen som er utført av Telemarksforskning for Norsk Sykepleierforbund.

I undersøkelsen svarer 75 prosent at de ofte opplever at pasientene som skrives ut fra sykehuset, fortsatt trenger sykehusbehandling. 72 prosent mener det brukes for liten tid på den enkelte pasient. Bare 37 prosent mener at pasientenes behov for sosial kontakt og fellesskap ivaretas godt nok.

Mange sykepleiere opplever at de har ansvar for så mange pasienter at de ikke klarer å holde oversikt, ifølge forbundet.

– Når du ikke har oversikt over pasientene du har ansvar for, da kan det også være fare for liv, sier nestleder Solveig Kopperstad Bratseth i Norsk Sykepleierforbund til TV 2. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere